Paritehtävä: Lapsen oikeuksien muistipeli

10 min

Lapsen oikeuksien muistipeli opettaa oikeudesta oppimiseen ja lapsen oikeuksista sekä harjoittaa muistia.

Tehtävä:

Jaetaan luokka pareihin tai kolmen hengen pienryhmiin. Jokaiselle ryhmälle annetaan tulostettu ja korteiksi leikattu muistipelipakka (pdf). Tulosta pakka 2 kertaa/ryhmä.

Muistipelissä koetetaan yhdistää korttipareja. Muistipelikortit levitetään pöydälle tai lattialle kuvapuoli alaspäin. Vuorossa oleva pelaaja kääntää kaksi korttia kerrallaan oikein päin. Jos pelaaja löytää korteista parin, saa pelaaja kortit itselleen. Jos käännetyt kortit eivät muodosta paria, käännetään molemmat takaisin omalle paikalleen kuvapuoli alaspäin ja vuoro siirtyy seuraavalle.

Peli päättyy, kun kaikki parit ovat löytyneet. Voittaja on se, joka on kerännyt itselleen eniten pareja.

Tarvikkeet:

 

Psst! Muistipeliä voi pelata myös kieltenopetuksessa ja sananselityspelinä. Kortit löytyvät myös ruotsiksi ja englanniksi.

Psst psst! Muistipelin voi tehdä myös itse! Keksitään erilaisia lapsen oikeuksiin ja oppimiseen liittyviä asioita. Jokainen luokan oppilas kuvittaa yhden kortin, jotka opettaja skannaa tietokoneelle. Kuvat siirretään ruudukkoon esimerkiksi ilmaisella Canva-ohjelmalla. Ruudukko tulostetaan kahtena kappaleena ja leikataan korteiksi.