Itsenäinen tehtävä: Kirjoita motivaatiopuhe!

Tehtävässä autetaan löytämään itsestään kannustavia tsemppisanoja silloin, kun oppiminen tökkii.

Opettaja ohjeistaa:

Aina ei oppiminen suju kuin tanssi. Uuden oppimisen prosessiin kuuluu usein myös se, että eteen tulee hankalampia hetkiä. Motivaatio voi vaihdella päivästä riippuen. Näissä tilanteissa tarvitaan sinnikkyyttä!

Sorrumme helposti soimaamaan itseämme epäonnistumisista ja jäämään kiinni negatiivisiin ajatuksiin, jos asiat eivät suju. Sisäinen puhe itseämme kohtaan ei ole aina lempeää. Itsensä sättiminen johtaa harvemmin mihinkään hyvään.

Tehtävä:

Kirjoita kannustava motivaatiopuhe itseltäsi itsellesi!

Motivaatiopuheessa:

  • Muistuta itseäsi lähtöpisteestä ja jo saavutetusta edistymisestä.
  • Muistuta itseäsi, miksi haluat oppia tai kehittää itseäsi. Mitä päämäärää kohti olet kulkemassa?
  • Koeta nähdä vaikeat hetket oppimisen prosessina. Kuinka voisit sanoittaa haasteet tärkeäksi osaksi oppimiskokemusta epäonnistumisen sijaan?
  • Pohdi kuinka kannustaisit ystävääsi eteenpäin hankalassa tilanteessa. Voisitko puhua samoin myös itsellesi?
  • Muista, että motivaation ylläpitämisessä auttavat selkeät tavoitteet, säännöllisyys, palkitseminen, inspiraatio ja positiivinen asenne. Kuinka voit muistuttaa itseäsi näistä myös puheessa?

Psst! Osan motivaatiopuheesta voi tehdä myös motivaatiositaattien muotoon. Yhdistäkää motivaatiositaatti mieluisaan kuvaan käyttäen esim. PowerPointia, Canvaa tai muuta esitysteknistä tai kuvankäsittelyohjelmaa. Inspiraatiota voi etsiä kirjoittamalla Googlen kuvahakuun “motivational quotes”. Tulostakaa motivaatiositaattikuvat luokan seinälle tai julkaiskaa koulun somessa.