Dans om barnets rättigheter

5 min

Lyssna tillsammans på sången om barnets rättigheter på finska och titta på koreografin i sången. Kan ni göra samma rörelser? Är det svårt att dansa och lära sig danssteg? Är det okej om dansstegen inte alltid går i samma riktning som hos de andra?

Orden i sången om barnets rättigheter, noterna, sången i form av en inspelning samt därtill hörande  musikvideo med danskoreografier som barnen har gjort finns på webbplatsen för Veckan för barnets rättigheter (på finska): https://www.lapsenoikeudet.fi/kampanja/lapsenoikeuksienviikko/yleista/arkisto/lapsenoikeuksienlaulu/ 

Var det här något nytt eller kom någon ihåg det från tidigare? 

Psst. Även barnbandet Mimmit har en sång om barnets rättigheter och den finns i YouTube på svenska, finska, engelska och i en version på finska med teckenspråk som stöd (youtube.com).

Psst. Psst. Om ni gillar att sjunga, lönar det sig att också titta på Utbildningsstyrelsens sång Oikeus on lapsella (youtube.com) på YouTube. Sången framförs på finska. Texterna till videon finns på följande språk: svenska, finska, engelska, nordsamiska, skoltsamiska, enaresamiska, ryska, estniska, somaliska, arabiska. Sångtexter, noter och tryckta sångkort finns på Utbildningsstyrelsens webbplats på sidan: Lekstunder för att behandla barnets rättigheter inom småbarnspedagogiken (oph.fi).